tel.: 794 - 086 - 571

Olej marula

Olej z orzechów drzewa marula to afrykański skarb. Olej Marula to naturalny i bardzo ceniony  kosmetyk, który jest wykorzystywany od stuleci do pielęgnacji włosów i skóry.

Jego zaletą jest przede wszystkim za silne działanie nawilżające, ujędrniające oraz regenerujące ? jego długotrwałe i systematyczne stosowanie niweluje blizny pooperacyjne. Olej Marula posiada  bardzo silne właściwości antytoksyczne, które chronią skórę przed działaniem czynników zewnętrznych.
Olej Marula zapewnia skórze ochronę przed przedwczesnym starzeniem się. Preparat ten skutecznie zatrzymuję wodę na jej powierzchni, zmiękcza ją oraz regeneruje. Dzięki czemu olej Marula przywraca skórze zdrowy i młody wygląd. A ujędrnienie skóry jest przyjemne, a co najważniejsze skuteczne.

Nasz olej jest produktem tłoczonym na zimno, poddawanym jedynie naturalnemu procesowi filtracji. Jest to produkt bez parabenów. Posiada dużą zawartość witaminy C oraz E. Jest on źródłem naturalnych tokoferoli oraz jednonienasyconego kwasu oleinowego.

Ciekawostką jest, iż w krajach afrykańskich i arabskich olej Marula jest powszechnie stosowany do ujędrniania kobiecego biustu.

Stosowanie :

Najlepiej do używanego kremu lub balsamem dodać 3-4 krople na jedną porcję kremu lub balsamu. Następnie całość wymieszać szpatułką, nałożyć, wklepać. Aplikowanie na powierzchni włosów, najlepiej wykonać zaraz po umyciu włosów.  2-3 krople oleju Marula rozetrzeć w dłoniach i przeczesać jeszcze mokre włosy, nie spłukiwać.

 

website design: strony internetowe Warszawa